Blog 1: Naturel of opvallend de zomer in?

Vier make-up zomertrends op een rij! 

Lippenstift trend

Mocht je de afgelopen weken een beauty winkel of warenhuis hebben bezocht, dan kan het je niet ontgaan zijn dat er een groot aanbod met wel hele bijzondere lippenstift kleuren wordt aangeboden. De ‘vreemde eendjes’ in het lippenstift assortiment zijn hip! Kies een keer voor grijs, fuchsia of zwart. Deze trend geeft je de mogelijkheid om eindelijk met ‘ vreemde kleurtjes’  te experimenteren! 
 
Gloss
Go with the glow! Deze trend zien we niet alleen op onze junkbeenderen en ogen, maar net zoals in de jaren negentig ook op onze lippen. Kies de gloss van jouw favoriete merk and start shining!
 
Kleur van het jaar: Ultra Violet

Als we Pantone Colour Institute moeten geloven is Ultra Violet de kleur van 2018! Pantone noemt deze combinatie van paars een blauw een bedachtzame, dramatische en uitdagende kleur. En dit zien we ook in de beauty trends van zomer 2018 terug. Op zoek naar inspiratie voor het uitgeven van je beautykaart? Kies bijvoorbeeld voor Ultra Violet oogschaduw.
 
Metallic
Vorig jaar zagen we het al opkomen, maar deze zomer mag het helemaal. Een trend voor de make-up liefhebber die van experimenteren houdt: metallic! Deze trend geldt niet alleen voor op je oogleden, maar is nu ook helemaal de beautytrend voor op je lippen.

 

 

Blog 2: Veilig de zon in

 

Het is hartje zomer en dat is ook in ons eigen kikkerlandje goed te merken. De zon schijnt volop en de weekenden voelen ook een beetje als vakantie aan. Zoveel zon in het land betekent tijd voor zonbescherming! Wist je dat de zon 80% verantwoordelijk is voor alle huidbeschadiging? Ga altijd sunproof de deur uit met onderstaande Beautytips en Beauty facts.

Blijf smeren
Een zonnebrandcrème dient een aantal keer per dag aangebracht te worden. De werking van een zonnebrandcrème loopt namelijk al na twee uur terug. Heb jij nog een zonnebrandcrème van vorig jaar in de kast liggen? De temperatuur is van invloed op de houdbaarheid van het product. Heb je, je zonnebrandcrème vorig jaar meegehad op een zonvakantie? Dan kan het heel goed zijn dat de werking van het product erop achteruit is gegaan. Tip: scoor een nieuw crème bij o.a. ICI PARIS XL.
 
Bestaat waterproof eigenlijk wel?
 Een waterproof of waterresistant zonnebrandcrème blijft na het zwemmen beter op de huid zitten dan een niet-waterresistant zonnebrandcrème. Maar wist je dat een zonnebrandcrème bescherming altijd terugloopt na het contact met water. Ook bij het afdrogen na het zwemmen wordt een deel van de zonnebrandcrème verwijderd. Onze tip is om je ook na het zwemmen en afdrogen goed in te smeren.
 
Factor 15 +
Wist jij dat het advies van het KWF Kankerbestrijding is om bij dagelijkse activiteiten je in te smeren met factor 15. Ga je bewust de zon opzoeken? Kies dan voor factor 30. Deze factor zou voor 97% beschermen tegen de zonnestralen. Een hogere factor mag natuurlijk ook.